Deze praktijk heeft geen contract met zorgverzekeraars. Dat betekent dat de factuur rechtstreeks naar jou verstuurd wordt. Het berekende tarief is gebaseerd op de behandeltijd, vermeerderd met de geïnvesteerde tijd waar je als cliënt geen zicht op hebt zoals: de sessievoorbereiding, de verslaglegging en de voortdurende professionalisering (na – en bijscholingen, etc.) met de daaraan verbonden kosten en btw.

Tarieven

  • Een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten is gratis.
  • Een individuele therapiesessie van 60 minuten kost € 75,- (incl. btw)
  • Paren en gezinnen 60 minuten € 100,-
  • Voor afspraken op locatie worden reiskosten á € 0,30 per km doorberekend.

Deze praktijk is erkend door het NVPA en is aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ (register beroepsbeoefenaren complementaire zorg) Ook biedt het RBCZ een onafhankelijk tuchtrecht. Deze praktijk staat ook ingeschreven bij het AGB-register. Dat betekent dat het soms mogelijk is (een deel van) de sessies vergoed te krijgen wanneer je aanvullend verzekerd bent, onder de noemer alternatieve (complementaire) natuurgeneeswijze. Zie ook www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychosociale-therapie. Het is raadzaam om zelf bij je verzekering te informeren naar specifieke vergoedingen. Het is raadzaam om dan te melden dat de therapeut is aangesloten bij het NVPA en benoem ook de AGB en RBCZ codes.

Zijn er ook voordelen aan niet of deels vergoede hulp?
Jazeker, die zijn er. Doordat je beseft wat je zelf bij moet gaan dragen, zul  je je mogelijk meer verbonden voelen bij de behandeling. Je zult er meer op gericht zijn om eruit te halen wat erin zit. Dit zorgt voor een meer dynamische werkrelatie.

Betaling
In overleg tijdens het kennismakingsgesprek.

Afzeggen geplande afspraak
Afspraken die geen doorgang kunnen vinden, dienen minimaal 24 uur voor de afspraak geannuleerd te worden. Anders ben ik genoodzaakt deze in rekening te brengen.

Bereikbaarheid
Mijn werkkamer is bereikbaar voor mindervaliden. Wanneer je niet in staat bent om mij te bezoeken, dan wil ik naar jou toekomen