Binnen en buiten worden op deze manier met elkaar verbonden

Dichter bij je eigen natuur komen. De weg kwijt zijn. Nieuwe wegen zoeken. Wandelend proberen een nieuwe weg in te slaan. De vele metaforen zijn veelzeggend. Het kan soms heel prettig zijn om te bewegen en de natuur is een natuurlijke plek om te ontspannen en op verhaal te komen. Praten én stil zijn gaat voor sommigen nu eenmaal makkelijker wanneer je naast elkaar loopt. Door in de natuur te bewegen kom je meer in contact met de aarde en word je bewuster van je lichaam. Dit kan je ook helpen om dichter bij je gevoel te komen. En, sommigen vinden het nou eenmaal lastig om stil, in één ruimte tegenover elkaar te zitten en te ‘moeten’ praten.

Wandelen haalt de haast uit je hoofd

Bij bepaalde depressieve klachten kan het heel goed zijn om letterlijk in beweging te komen. Wandelen kan dan een toegevoegde waarde hebben.

Een goede therapie bestaat uit het vergroten van het aantal wegen, oftewel keuzemogelijkheden. Mensen zijn vaak gevangen in hun eigen aanpak, hun gewoonten. De weg naar verandering is dan soms lastig te vinden. Maar mensen hebben meestal de kracht om door te gaan , zelfs al hebben ze het moeilijk. Dat zie je in de natuur ook.

Praten en wandelen in de natuur. Een wisselwerking tussen lichaam en geest in een omgeving die dat bevordert. Door letterlijk en figuurlijk in beweging te zijn, ruimte creëren om met meer aandacht bij jezelf ‘stil te staan’. Tijdens een wandeling samen zoeken naar nieuwe mogelijkheden.

De wandeling duurt 1 á 1,5 uur en zal plaats vinden in de omgeving van Vierlingsbeek. Ik wandel letterlijk met je mee, op een voor jou zo’n belangrijk stukje pad. Ik reflecteer, ondersteun en stuur bij, waar nodig. Of wandelen en bewegen zinvol is, dat beslist geen wetenschap, alleen jij!